top of page

Privește-te în oglindă!

Această tehnică este însoțită de un exercițiu practic pe care îl poți aplica imediat.

Dacă vei utiliza tehnicile explicate de mine în mod constant și consecvent, rezultatele vor fi rapide și durabile.

Reține că practica constantă este cheia pentru transformări semnificative și durabile.


Tehnica "Privește-te în oglindă" poate fi folosită în două moduri, iar efectele ambelor variante sunt semnificative.


În prima etapă, tehnica ajută la conștientizarea imaginii pe care o ai față de propria persoană, pentru ca ulterior să lucrezi pentru îmbunătățirea percepției inițiale.


Pentru prima etapă, cea a conștientizării, tot ceea ce este necesar să faci este să te privești pur și simplu în oglindă și să observi gândurile care îți vin în minte referitor la ceea ce vezi.


Aici, fetele cred că deja zâmbesc și se întreabă:

"Ok Ioana, dar nu fac asta de nu știu câte ori pe zi?"

Da, este foarte adevărat, doar că de data aceasta te voi invita să te uiți în oglindă și să observi gândurile care îți vin în minte referitor la ceea ce vezi.


Poți începe orientându-te către trăsături fizice, însă ușor-ușor poți duce atenția ta și către trăsături de caracter care "apar" în oglindă.


Întrebări la care poți răspunde în timp ce te privești și care te pot ajuta în procesul de conștientizare pe care l-ai inițiat:

  1. Ce văd în oglindă?

  2. Ce simt când mă privesc în oglindă?

  3. Cât de mult îmi place ceea ce văd în oglindă?

Foarte important! În această etapă, este crucial să identifici fiecare gând sau sentiment și să îl notezi, fără însă a-l judeca!


Odată ce ți-ai identificat trăsăturile apărute în oglindă și observi că sunt unele pe care ai vrea să le percepi diferit, poți folosi tehnica oglinzii pentru a-ți schimba percepția despre tine.


De exemplu, dacă pe parcursul primei etape ți-a apărut gândul "mi-e teamă să mă privesc în oglindă", acum, în a doua etapă a exercițiului, te poți privi în oglindă fix în ochi și îți spui, repetând de minim 5 ori, "am curaj să mă privesc în oglindă".


Poți repeta acest exercițiu ori de câte ori simți nevoia.


Tehnica este foarte puternică și vei fi uimit(ă) de schimbările care se vor produce ulterior. Continuă să exersezi și să te implici în procesul de conștientizare pentru a obține rezultate durabile și transformătoare.

bottom of page